top of page

Hvataljka za bovu - najjednostavniji način hvatanja bove (hrvatski proizvod)

Uhvatiti bovu nije lako i zapravo nema sigurnog i jednostavnog načina hvatanja bova.

 

Prilazak krmom je težak, ako nije potpuna bonaca, a uvijek postoji rizik da se konop uhvati za kormilo ili propeler. Pramac broda s kojeg se vežemo na bovu je gotovo uvijek visok i teško se sagnuti dovoljno kako bi se konop provukao kroz oko na bovi. Podići bovu čakljom i jednom rukom, dok u drugoj držimo konop koji želimo provući fizički je vrlo zahtjevno.

 

Kuka za bovu je alat koji omogućava svaki put izuzetno jednostavno, sigurno i uspješno hvatanje za bovu. Za kuku se veže konop (koji se s druge strane veže na bitvu na brodu) i kada se približimo bovi jednostavno uhvatimo bovu kukom i pustimo je da visi na bovi.

 

Kuka je dizajnirana tako da kada se jednom natakne na bovu teško može spasti. Motor broda se može ugasiti i kada je sve gotovo u miru se može provući drugi konop kroz oko na bovi. Jednom kada smo sigurno vezani kuka se vrlo jednostavno odkvači od bove i pospremi.

 

Ovaj proizvod je napravljen od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika (316), ne zahtjeva posebno održavanje i vrlo je siguran i jednostavan (nema uputstva za upotrebu, svakome je odmah jasno o čemu se radi).

 

S kukom se mogu hvatati i bitve na obali, stepenice, omče, stupovi ili drugi brodovi.

 

Kupnjom svake bove donirate 10 kuna institutu Plavi Svijet (http://www.plavisvijet.org/hr/o-nama/).

 

bottom of page